NL: Wil je toegang tot alle opgeloste mysterie caches dan kan je Premium Member
worden door een eenmalige donatie te doen via het Premium Member artikel.

UK: If you want access to all solved mystery caches then you can become
Premium Member through a one-time donation via the Premium Member article.

D: Wenn Sie Zugriff auf alle gelösten Mystery-Caches haben möchten, können Sie
Premium-Mitglied werden durch eine einmalige Spende über den Premium Member Artikel.

Forumregels / Forum rules / Forum Regeln & Openen nieuwe topics / Starting new topics / Neue Themen erstellen.


Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FakeGPS voor Adventure Lab caches
#1
Dit topic staat open voor allerlei tooltjes en apps (zowel Android als iOS) om je lokatie aan te passen naar een andere lokatie, waar ook ter wereld. Jaren geleden werd deze truc al toegepast om zoveel mogelijk virtuele Pokemon kaarten te vinden, maar Geocachers kunnen hier ook dankbaar gebruik van maken voor het online vinden van de antwoorden op de vragen van Adventure Lab caches om uiteindelijk het eindcoordinaat te achterhalen.

Heb je een goed werkende app, dan zou het leuk zijn als je jou ervaringen hier met andere leden deelt!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NL: Waar moet een eerste bericht in een nieuwe discussie aan voldoen? / Na het plaatsen van de oplossing, mag het eindcoordinaat worden gegeven!
UK: What requirements should the first post in a new topic meet? / Placing a final coordinate is allowed after the solution is placed first!
D: Welche Kriterien muss eine erste Nachricht in einer neuen Diskussion erfüllen? Nach dem Platzieren der Lösung kann die endgültige Koordinate angegeben werden!

NL: Opgeloste of gearchiveerde caches kan je melden met de Rapporteren button. / Een foto kan worden toegevoegd met de Add image to post knop.
UK: You can report solved or archived caches with the Report button. / A photo can be added by using the Add image to post button.
D: Sie können gelöste oder archivierte Caches mit der Schaltfläche Bericht melden. / Mit der Schaltfläche Bild zum Beitrag hinzufügen kann ein Foto hinzugefügt werden.

HTML5 Icon
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#2
Ik ben ook wel benieuwd. In mijn Google Play kom ik in ieder geval al 5 apps tegen...
#3
Ich benutze die App GPS Emulator (Android). Dafür muss man vor der Benutzung unter "Einstellungen - System & Aktualisierungen - Entwickleroptionen - App für simulierte Standorte auswählen" die App auswählen. (Diese Einstellung kann natürlich je nach Gerät variieren.) Wenn man wieder "normal" cachen und sein GPS nutzen möchte, muss die Auswahl auf "keine App" geändert werden. Läuft bei mir sehr stabil und hat nur wenig Werbung.

Ik gebruik de app GPS Emulator (Android). Hiervoor moet je de app selecteren onder "Instellingen - Systeem & updates - Opties voor ontwikkelaars - Selecteer app voor gesimuleerde locaties" voordat je hem gebruikt. (Deze instelling kan natuurlijk verschillen per apparaat). Als je weer "normaal" wilt cachen en je GPS wilt gebruiken, moet je de selectie veranderen in "geen app". Draait zeer stabiel voor mij en heeft slechts een paar advertenties.
[-] De volgende leden bedankten IchbinGroot voor dit bericht:
  • GeoLeaks, HoefnagelvanToorn
#4
Ik speel ook een beetje met GPS Emulator op een oude telefoon.
Tot zo ver prima. Sommige van deze apps schijnen moeite te hebben met uitschakelen naar echte GPS, daarom niet geïnstalleerd op mijn dagelijkse telefoon.
Handig voor die labcaches die geen enkele relatie hebben met de omgeving.
[-] De volgende leden bedankten Johncache voor dit bericht:
  • GeoLeaks, HoefnagelvanToorn
#5
Je kunt ook een Android Emulator, bv Bluestacks, gebruiken op je PC. Dan moet je een Google Play account aanmaken als je dat nog niet hebt, om de Adventure Lab app te downloaden. In die emulator kun je gemakkelijk en risicoloos de locatie aanpassen. Zo kun je alles via je computer doen :-)
#6
In het vorige bericht noemt R2M2be het gebruik van BlueStacks.
Ben daar even ingedoken maar raak verzeild in de vele mogelijke instellingen, maar wat is de juiste?
Zou daar iets meer info over kunnen worden vermeld in de vorm van een kleine instructie?
Ben heel benieuwd hiernaar.

Hein
#7
Om Bluestacks te gebruiken, is het vrij simpel:
https://www.lifewire.com/how-to-use-blue...ws-4770053
[-] De volgende leden bedankten R2M2be voor dit bericht:
  • Pjotrg
#8
BlueStacks Geinstaleerd met inlog op Google Play en Adventure Lab .
https://www.lifewire.com/how-to-use-blue...ws-4770053
Wat is de bedoeling van dit programma, zie niet wat er verder moet gebeuren . Je kan toch niet op Lab Cache van thuis uit spelen.?????
#9
In combinatie met PWA zou dat moeten lukken. Via menu rechtsboven en Labs krijg je de vragen en daarvan het coordinaat te zien.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


[-] De volgende leden bedankten GeoLeaks voor dit bericht:
  • GOGO52
#10
Het zou mooi zijn als we een duidelijke uitleg op het forum gaan krijgen hoe we vanuit huis de antwoorden kunnen krijgen bij de ALC´s. Ik heb zelf geen windows, dus voor mij is het zo te lezen niet mogelijk om de benodigde stappen te reproduceren en dan een handige uitleg op papier te krijgen.

Wie zou hier eens naar kunnen gaan kijken?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#11
Top 10 Fake GPS for iPhone and Android

https://www.tenorshare.com/iphone-tips/p...n-app.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#12
Ik heb ook eens naar deze materie gekeken. Reden: er zijn geocachers-hangplekken Smile waar een hele zwik adventures verschijnen die alleen (simpele) vraag en antwoordkwisjes zijn, maar die m.i. niets meer te maken hebben met een "avontuur". Als je die kwisjes wel wilt doen en niet naar die "hangplek" wilt gaan, dan is het faken van de GPS de oplossing. Voor deze stap voor stap beschrijving heb ik gebruik gemaakt van een Samsung tablet die toch nooit buiten komt. En eerlijk gezegd, de eerste ervaring is dat het inderdaad goed werkt.

Stap voor stap:
1. Download een fake gps-app uit de appstore. Zelf heb ik "Fake GPS" gebruikt. Voor deze app hoeft je apparaat niet te worden geroot en buiten een enkele reclame om de betaalde versie aan te schaffen, is de app reclamevrij.
2. Ga naar "Instellingen" van je apparaat (grijs tandwieltje).
3. (Let op bij deze stap: de opties kunnen bij andere merken op een andere plek staan. Zoek naar de optie "Buildnummer") Voor Samsung: Ga in de Instellingen naar "Info tablet/telefoon" (laatste optie) -> Software.
4. Tik nu zeven keer op "Buildnummer". Je krijgt daarna de melding dat je "ontwikkelaar" bent.
5. Sluit en open opnieuw "Instellingen". De laatste optie in je lijst is nu "Ontwikkelaarsopties". Open deze door er op te tikken. Een van de laatste opties in dat lijstje is daar "App voor neplocatie selecteren". Open deze door erop te tikken. Selecteer de app "Fake GPS" of de andere app die je bij stap 1 hebt gedownload. Mogelijk dat je de keuze nog moet bevestigen.
6. Open de Fake GPS app. Je ziet een kaart van de wereld met ergens een naaldje. Je kunt in- en uit zoomen op de kaart en je kunt nu op verschillende manieren een Fake-locatie instellen. De eerste is door het naaldje te verplaatsen naar een gewenste plek, maar zuiverder voor de Adventure Labs is het ingeven van een coördinaat. Tik daarvoor op de drie puntjes rechtsboven. Kies Search. In het popupmenu dat nu verschijnt kun je een coördinaat invoeren. Let op deze moet in decimale notatie worden ingevoerd! (dus bv 51,12345 en 5,56789) Verder +=Noorderbreedte, -=Zuiderbreedte, += Oosterlengte en -=Westerlengte.
7. Tik na ingave coördinaat op OK.
8. Rechtsonder in je kaart zie je nu een rood rondje met een blokje erin, tik hierop, blokje wordt blauw met een driehoekje erin, tik daar opnieuw op. Je krijgt nu de melding dat Fake GPS de locatie opnieuw heeft ingesteld.
9. Open Adventure Labs. Als het goed staat je GPS-aanwijzertje op de nieuwe plek die je in Fake GPS hebt opgegeven. Vervolgens kun je de vragen van een Adventurelab ontgrendelen.
10. Werkt dit niet goed. Dan eerst de Adventure Labs-app openen en daarna Fake GPS instellen. Bij mij werkte de stappen 1 tot en met 9 de eerste keer gelijk zonder problemen.

In combinatie met de website (PWA) die Geoleaks in bijdrage #9 noemt kun je de vragen en locatie van punten van een Lab Adventure al vooraf inzien. Van deze website PWA is ook een Android-app beschikbaar, maar die is los bijna niet te vinden in de appstore. Ik kon de app downloaden nadat ik de website in een browser op de telefoon/tablet opende en de melding kreeg ik of ik de app wilde downloaden. Omdat ook PWA gebruik maakt van de GPS, kun je als je Fake GPS heb ingesteld ook alle Adventurelab-locaties in de nabijheid in PWA zien.

Als advocaat van de duivel: je kunt nu van elke Adventure de locaties achterhalen en de vraag vooraf bekijken. Door vervolgens de punten van de Lab Adventure af te gaan met Fake GPS kun je nu dus ook van elke adventure de vragen in je luie stoel ontgrendelen. Of je daar veel aan hebt is vraag 2, want regelmatig moet je echt in het veld staan om een vraag te kunnen beantwoorden.

Uitschakelen van Fake GPS gaat volgens mij alsvolgt (nog niet uitgeprobeerd): Ga naar Instellingen->Ontwikkelaaropties-> App voor neplocatie en selecteer "Geen". Eventueel bevestigen. Laat evt. de Ontwikkelaaropties vervallen door het schuifje bovenaan in de lijst naar links te schuiven. Mogelijk telefoon opnieuw opstarten. Dan zou de echte GPS in het apparaat de locatie weer moeten oppakken....
[-] De volgende leden bedankten Waterman voor dit bericht:
  • GeoLeaks
#13
Persoonlijk vindt ik dat je de locatie moet bezoeken, waar zijn we toch mee bezig als je het vanuit je zetel gaat doen ?
[-] De volgende leden bedankten Eluna1 voor dit bericht:
  • AWS


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: Dineke, 4 gast(en)
Mark All Forums ReadArchiefmodus | Contact opnemen | GeoLeaks Geocaching Forum | Naar boven | | RSS-syndicatie | Tapatalk App Mobiel forum