NL: Wil je toegang tot alle opgeloste mysterie caches dan kan je Premium Member
worden door een eenmalige donatie te doen via het Premium Member artikel.

UK: If you want access to all solved mystery caches then you can become
Premium Member through a one-time donation via the Premium Member article.

D: Wenn Sie Zugriff auf alle gelösten Mystery-Caches haben möchten, können Sie
Premium-Mitglied werden durch eine einmalige Spende über den Premium Member Artikel.

Forumregels / Forum rules / Forum Regeln & Openen nieuwe topics / Starting new topics / Neue Themen erstellen.


Waardering:
  • 125 stemmen - gemiddelde waardering is 3.1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apps voor iPhone
#1
Heb jij een iPhone app ontdekt die handig is bij het Geocachen plaats dan hier het linkje. Wellicht ook even een korte omschrijving van de app en wat jij er goed aan vindt.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NL: Waar moet een eerste bericht in een nieuwe discussie aan voldoen? / Na het plaatsen van de oplossing, mag het eindcoordinaat worden gegeven!
UK: What requirements should the first post in a new topic meet? / Placing a final coordinate is allowed after the solution is placed first!
D: Welche Kriterien muss eine erste Nachricht in einer neuen Diskussion erfüllen? Nach dem Platzieren der Lösung kann die endgültige Koordinate angegeben werden!

NL: Opgeloste of gearchiveerde caches kan je melden met de Rapporteren button. / Een foto kan worden toegevoegd met de Add image to post knop.
UK: You can report solved or archived caches with the Report button. / A photo can be added by using the Add image to post button.
D: Sie können gelöste oder archivierte Caches mit der Schaltfläche Bericht melden. / Mit der Schaltfläche Bild zum Beitrag hinzufügen kann ein Foto hinzugefügt werden.

HTML5 Icon
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#2
Looking4Cache, een Geocaching App voor iPhone en iPad

http://www.looking4cache.com

Een goede gratis geocaching app voor iPhone en iPad.

Naast Geo Bucket (welke toch wat basic aanvoelt) is er een volwaardig alternatief in de vorm van Looking4Cache. Wel kleeft er een nadeel aan deze mooie gratis app voor IOS.

Geocaching met een tablet of smartphone wordt steeds populairder. Niet zo gek als je je bedenkt dat geocachen met een een mobile device veel voordelen heeft. Een relatieve nieuwkomer in de iTunes store is Looking4Cache. Looking4Cache heeft een gratis en een betaalde versie (8 euro). Het verschil tussen deze twee zit hem o.a. in de reclames onder in het scherm bij de gratis versie van de app.

Hieronder zullen we de gratis versie bekijken.

Beschikbare functies.

Looking4Cache heeft te veel functies om allemaal te bespreken, de applicatie is erg compleet en je kunt echt van alles instellen (zelfs de afbeelding van het kruisje welke de huidige locatie aangeeft kan je veranderen! Hoe ver kan je gaan…). Dit kan ook een nadeel zijn omdat veel applicaties onoverzichtelijker worden naarmate je meer kunt instellen. Looking4Cache blijft ondanks de vele mogelijkheden prima overzichtelijk en heeft een simpele menu structuur (zie de afbeeldingen hieronder).

Beschikbare Kaarten

Er zijn verschillende kaarten die je kunt gebruiken om de caches op te projecteren.

OpenStreetMap
MapQuest
Bing Maps
iOS Maps

[Afbeelding: l4c-map.jpg]

Zoeken van caches.

Er zijn veel filter mogelijkheden om te zoeken naar specifieke geocaches zoals: type cache, grote, terrein, reeds gevonden enz enz. Eigenlijk alle opties die je verlangt bij een volwaardige app. Ook worden de zoekresultaten overzichtelijke en mooi gepresenteerd (het oog wil toch ook wat…).

[Afbeelding: l4c_search_ipad.png]

Multiple user

De multiple user optie is ook een “handige” toevoeging. Als je met meerdere cachehunters samen zoekt heb je de mogelijkheid om voor al deze cachehunters gelijktijdig de cache te loggen. Hiermee voorkom je dat iedereen zijn mobiel pakt na de vondst en je de komende 10 minuten moet wachten tot dat iedereen klaar is met loggen.

Nadelen: De Geocaching Live Access beperkingen.

Voor iedereen die gebruik maakt van een gratis account bij Geocaching.com kleeft er een nadeel aan deze app. Zoals veel andere geocaching apps maakt ook Looking4Cache gebruik van Geocaching Live Access.

Geocaching Live access heeft beperkingen als:

- Maar drie cache beschrijvingen kunnen lezen per dag.
- Beperkingen bij het filteren tijdens het zoeken.

Verder zijn alle andere opties gewoon beschikbaar voor de basic users.

Wat je misschien ook nog als een klein nadeel kan ervaren zijn de advertenties die worden weergegeven in de gratis versie van deze app. Persoonlijk vind ik ze niet storend, mocht je er vanaf willen dan zal je toch de primium versie van 8 euro moeten aanschaffen. Een vergelijkbare prijs als de officiële app van geocaching.com dus.

Conclussie

Als je als basic (gratis) gebruiker van geocaching.com niet al te veel caches op een dag wilt zoeken heb je aan Looking for Cache een prima app! De app Looking4cache ziet er mooi uit, heeft veel filter en instel mogelijkheden maar blijft door een simpele menu structuur toch erg gemakkelijk in het gebruik.

Een aanrader!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#3
Oké het is een duur betaalde App.
Maar al 3 jaar zoveel plezier van gehad.
Vergeet je Garmin, deze App. is super !!.

https://itunes.apple.com/nl/app/geocachi...60076?mt=8
#4
Ik gebruik, naast mijn Dakota 20, de officiele app van geocaching.com om te zoeken en te loggen: https://www.geocaching.com/mobile/default.aspx

en als handig hulpmiddel gebruik ik GCtools : https://itunes.apple.com/nl/app/gctools-...13105?mt=8
omnia reperiri...
#5
Ik gebruik ook graag en veel igeoknife https://itunes.apple.com/nl/app/igeoknif...56852?mt=8

App waar je verschillende databases (bijv uit GSAK) via itunes in kan laden.
Voordeel van deze app is dat de database + kaart zelfs met 1000-en caches nog snel laadt. Je kunt er niet direct mee loggen. Als je dat toch wilt kan het via een omweg: je kunt de cache aanmerken als found/ dnf + een tekst toevoegen wat je vervolgens als geocaches.txt bestand in bijv gsak kan laden om vandaar uit te loggen.
#6
Gebruikelijk is het om iPhone app's uit de App Store te halen, maar er is meer uit een iPad, iPod of iPhone te halen door het toestel eerst te Jailbreaken, zodat er ook app's kunnen worden opgehaald via Cydia. Hier is een uitgebreide handleiding te vinden hoe e.e.a. kan worden uitgevoerd:

http://www.iculture.nl/dossiers/jailbreak-handleiding

Ook voor Android en Windows smartphones is deze truc toe te passen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar wellicht zijn er meer geocaching app's te vinden dan we eigenlijk weten.

[Afbeelding: cydiaupdated.png]
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


#7
Een tijdje geleden ontdekte ik een nieuwe app, cachly. Cachly is een IOS applicatie (iPhone) om mee te geocachen.

link: https://itunes.apple.com/nl/app/cachly-s...84141?mt=8

Prijs: 4.99 Euro

Deze geocaching app helpt je o.a. bij het vinden van geocache-beschrijvingen, de route naar de geocache en het loggen van de geocache. Cachly is een van de apps die dit kan en ook Live API van geocaching.com ondersteunt.

De installatie van de applicatie is eenvoudig zoals elke app. Zodra je de applicatie voor de eerste keer opstart kun je Live API autorisatie uitvoeren, waardoor je de belangrijkste mogelijkheden hebt die de Live API biedt.

Caches zoeken in de buurt:

Wij hebben zelf de caches ingelezen door op de kaart naar een bepaalde locatie te gaan en daar de caches te bekijken. Alles voelt heel soepel en snel. Je kunt ook op GC code zoeken en coördinaten. Daarna kun je de caches ook sorteren op verschillende eigenschappen. Deze caches kun je dan offline bewaren.
Wij hebben de gewenste cache gewoon op de kaart aangeklikt en de navigatie gestart.

Let op, er zijn meer mogelijkheden om caches te importeren zoals bv importeren van Pocket Queries en GPX bestanden. Dropbox en iTunes worden ook ondersteund.

Caches bekijken:

Het overzicht van de caches is duidelijk en overzichtelijk. Je kunt een cache nader bekijken en dan heb je de opties zoals Hint, beschrijving, logs of attributen bekijken (alle informatie is op te vragen). Leuk is op te merken dat je de beschrijving ook kunt laten vertalen door Google Translate met een druk op de knop.

Navigeren naar cache:

Je hebt verschillende mogelijkheden om te navigeren naar de cache. Als eerste zijn we vanuit Cachly de autonavigatie gestart van Google Maps. Op de parkeerplaats aangekomen gaan we uit de autonavigatie en komen we terug in Cachly. Daar heb je de mogelijkheid om verschillende kaarttypen te gebruiken en wij gebruiken Open Street Maps. Je kunt de kaart vast zetten zodat de noord altijd naar de punt van de telefoon wijst, maar je kunt de kaart ook automatisch laten roteren zodat het noorden van de kaart ook altijd naar het noorden wijst (zoals Garmin GPSr dit ook standaard doen).

Cachly bevat ook een duidelijk kompas

Loggen:

Het loggen van de cache was ook zeer eenvoudig. Foto’s zijn ook eenvoudig toe te voegen.

Extra’s:

Favorites makkelijk toe te voegen
Trackables drop/visitopties
offline log schrijven en later versturen
snel profiel bekijken van andere cachers, add friend optie, snelbutto voor emailcontact via geocaching.com (helaas nog niet via message center)

Conclusie:

De woorden die bij ons opkomen voor deze applicatie zijn: eenvoudig, intuïtief en uitgebreid. Alle functies die je verwacht zitten er in en toch hebben ze de bediening zo weten te maken dat het niet complex is in gebruik. Minpuntje vonden we dat je geen track hebt van je gelopen route.

Actie:

Wij hebben contact gezocht met de maker(s) van cachly en gevraagd of ze een aantal apps gratis willen weggegeven aan onze leden. Hier reageerden ze zeer positief op en we hebben 5 gratis promocodes gekregen om weg te geven.

Dus, welke iphone gebruiker zou graag gratis deze app willen hebben? Reageer in dit draadje. Bij meer dan 5 gegadigden zullen we de 5 promocodes voor het gratis downloaden van cachly verloten. 28 januari aanstaande om 20:00 uur sluit de mogelijkheid te reageren en zal ik de 5 codes vergeven. Het zou vervolgens wel leuk zijn als deze cachers hun bevindingen in dit draadje willen terugkoppelen. De makers zijn erg toegankelijk, ze zijn zeer ontvankelijk voor verbeteringen/feedback, dus laat ook weten waar eventueel nog verbetering in mogelijk is. Wij kunnen dit aan ze doorgeven.

Printscreenvoorbeelden:

[Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg]


[Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg]

[Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg][Afbeelding: image.jpg]

Bron: Globalcaching.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
To hide is the beginning, to solve is the challenge, to seek is the adventure.


[-] De volgende leden bedankten GeoLeaks voor dit bericht:
  • J.Assange
#8
Nou, dat Cachly wil ik wel eens uitproberen en vergelijken met de apps die ik nu gebruik.
#9
Ja, ik zou Cachly ook willen proberen. Eens kijken wat het toevoegt aan de Groundspeak App die ik nu gebruik.
#10
lijkt me best een heel goede app op mijn iphone
wil dat wel eens proberen
#11
Ook wij willen dit wel eens proberen.
#12
deze wil ik ook wel eens testen
#13
Hier een app voor het oplossen van caches: Geocaching Toolkit GCTK, de opvolger van PGCT
Hij is er voor iOS maar ook voor de Mac.
Kost wel €1.99

Link iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/geocachi...39170?mt=8
Link OSX: https://itunes.apple.com/nl/app/geocachi...0961?mt=12

Bedoeld voor navigatieberekeningen, decoderingen, conversies, tekstbewerkingen.

CONVERSIES
- Base64/Binary/Decimal/Hex naar ASCII
- Binary/Decimal/Hex/Octal conversies
- Celsius, Fahrenheit en Kelvin
- D°M'S" conversies
- Afstanden
- Romeinse getallen

NAVIGATIE
- 2 WPs + 2 koersen = nieuw WP
- 2 WPs + 2 afstanden = 2 nieuwe WPs (Snijpunten van 2 cirkels)
- 3 WPs + 3 afstanden = nieuw WP (Snijpunt van 3 cirkels)
- Zwaartepunt en oppervlak van een driehoek
- Cirkel bepaald door 3 WPs
- Coordinaatsysteem conversies (> 3800 systemen)
- Kruisende lijnen
- Afstand, koers en midden van 2 WPs
- Projecteer een nieuw WP
- WP/Koers + WP/Afstand = nieuw WP

DECODEREN: TABELLEN
- A-tom-tom
- Alphabet, Gernreich
- Alphabet, Latin
- ASCII
- Baal diagonaal
- Baal horizontaal
- Bacon
- Brahmi
- Chappe
- Futurama
- Hexahue
- HVD code
- Maya numerieke codering
- Periodiek systeem
- Rozenkruisers geheimschrift (3 x)
- Signaalvlaggen: Maritiem
- Signaalvlaggen: NATO
- Signaalvlaggen: Semafoor
- Web- & WingDings
- Weerstanden kleurcodes
- en 80+ andere decoding tabellen...

DECODEREN: INTERACTIEF
- Braille
- Caesar rotatie
- Gebarentaal
- GSM: (Letters naar cijfers)
- GSM: (Cijfers naar letters)
- Morse
- Vigenère

GETALLEN
- Priemgetallen
- Fibonacci getallen
- Pi (decimalen)
- e (decimalen)

TEKST
- Frequentie analyse
- a=1, b=2, a=26, b=25, etc
- Tel letters
- Tel woorden
- Hint decodering

OVERIGEN
- Sudoku oplosser
- QR-code scanner
- Barcode scanner

iOS Screenshots:

[Afbeelding: ios3.jpg] [Afbeelding: ios1.jpg]

OSX Screenshot

[Afbeelding: mac1.jpg]
#14
Aanvulling op vorig bericht:

Coordinaatsysteem conversies (> 3800 systemen) en QR-Code en Barcodes reader zijn alleen in de iOS versie zie ik nu...


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 4 gast(en)
Mark All Forums Read







Archiefmodus | Contact opnemen | GeoLeaks Geocaching Forum | Naar boven | | RSS-syndicatie | Tapatalk App Mobiel forum