GeoLeaks Geocaching Forum

Volledige versie: Userscript om snel op GeoLeaks te zoeken
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Ik heb een userscript gemaakt dat op elke cachepagina automatisch een button toevoegt naar GeoLeaks, zodat je supersnel vanaf de cache pagina kan kijken of een cache wel of niet is opgelost op ons forum. Wordt een cache nog niet besproken dan kan je met het userscript heel snel en eenvoudig een nieuw onderwerp aanmaken op het forum.

Het ziet er als volgt uit:

[Afbeelding: geoleaks.png]

Een klik op de blauwe button opent de zoekpagina van GeoLeaks met de GC-code als zoekterm. Dit scheelt dus veel kopieer- en plakwerk!


Hoe krijg je dit leuke script werkend?

Stap 1:

Voordat je het script installeert heb je eerst een userscript manager zoals TamperMonkey nodig die je aan je webbrowser kan toevoegen.

Hier kan je eenvoudig een userscript manager toevoegen voor: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera en Apple Safari.

Stap 2:

Je gaat nu het GeoLeaks userscript toevoegen. De nieuwste versie van het script is hier en/of hier aan TamperMonkey toe te voegen door op 'install' te klikken. Het is aan te raden om later zo en toe even te kijken bij een van deze linkjes of er een update is en die uit te voeren!

Stap 3:

Sluiten en opnieuw opstarten van je webbrowser. Ga je vervolgens naar een cache pagina van geocaching.com dan zie je rechtsboven op de pagina (onder de 'Log geocache' button) de GeoLeaks button staan. De installatie is dan gelukt en je kan er mee aan de slag gaan.

Android:

Voor Android is er een userscript manager van TamperMonkey. Vervolgens installeer je het GeoLeaks usersript daarin en het werkt ook met smartphones die Android als besturingssysteem hebben.


De werking:

Als je op een cache pagina bent kan de GeoLeaks button verschillende kleuren hebben, groen, oranje of rood.

Groen geeft aan 'Solved on GeoLeaks'. Druk je hierop dan kom je gelijk in het juiste topic op het forum waar de cache opgelost is.

Oranje geeft aan 'Solving on GeoLeaks' en wanneer die je die aanklikt, kom je bij het topic waar de cache nog niet is opgelost.

Rood geeft aan 'Ask on GeoLeaks'. Dit betekent dat de cache nog niet op het forum staat. Maar daar houdt het niet bij op. Wanneer je nu doorklikt zie je dat het userscript automatisch voor jou een nieuw topic aanmaakt op het forum in de juiste rubriek, met juist ingevulde onderwerpregel, een linkje naar de cache pagina en een stukje tekst. Geef ook even aan wat je zelf al hebt geprobeerd, wat al handig is voor anderen die jou bericht lezen! Klik vervolgens op 'Reactie plaatsen' onder het berichtenveld en het nieuwe bericht is geplaatst.


[Afbeelding: Mod-note-200x50-transparant.png]

EDIT GeoLeaks: met dank aan Upquark en technetium voor het bouwen van dit mooie en super handige script!
p.s. Ik liep me ook al een tijdje te ergeren dat de log knop lichter word als je er met de muis over gaat en de geoleaks knop niet.
Dat heb ik nu aangepast. Omdat ik alleen voor groen een voorbeeld kleur heb, heb ik voor de andere kleuren maar wat moeten gokken. Aangezien ik geen vormgever ben sta ik open voor suggesties voor betere kleuren.
Ik krijg het helaas niet geïnstalleerd omdat mijn Bitdefender het blokkeerd. Het wordt gezien als Malware
Foutje dan van Bitdefender Wink Even uitzetten dan, vervolgens de drie stappen doen en Bitdefender weer aanzetten.
Helaas lukt het me niet of kan het niet via de telefoon? Of een digibeet in actie
Na de reminder via de mail, de stap-voor-stap handleiding gevolgd. Ik gebruik 'Firefox'; resultaat GEWELDIG. Een ieder die, deze script heeft ontwikkeld, geïmplementeerd en werkend heeft gekregen "HARTELIJK DANK".
@Raceratje:

Voor zover ik kan overzien werkt het script inderdaad niet via smartphone's, maar wellicht kan technetium daar uitsluitsel over geven. Ik zag nog een andere hele mooie wijziging: er is een autoupdate opgenomen. Had je een oudere versie geinstalleerd, dan zorgt het script er zelf voor dat er een update wordt gedaan naar de nieuwste versie, op dit moment is dat versie 1.7.
Je moet tampermonkey of zo in je browser installeren. Dat kan uit mijn hoofd op android in firefox, maar op appel aparaten (iPad/iPhone) heb ik nog niets gevonden dat werkt. Dat heb ik alleen van horen zeggen, ik heb dat soort apparaten niet. (Als iemand dat wil sponsoren, kan ik er misschien wat beter naar kijken)
Voor Android is er inderdaad een userscript manager van TamperMonkey. Dat moet dus gewoon werken. Vervolgens proberen om het GeoLeaks usersript daarin te installeren. Ik heb zelf geen Android, maar als iemand dit wil checken .... graag!
Klopt, gisteren heb ik "dat andere script" op mijn telefoon geinstaleerd en dat werkte zonder problemen.
Dat is dan ook weer opgelost. Ik zal bij gelegenheid nog eens kijken wat er voor iPhone gebruikers mogelijk is al wordt dat wat ingewikkelder.
Hoe kan je instellen dat hij een nieuw tabblad opent?
Bij mij onder tampermonkey op firefox:

- Ga naar een cache pagina. Bijvoorbeeld https://www.geocaching.com/geocache/GC79...-van-breda
- Klik dan op het tampermonkey ikoon (het vierkantje met de twee rondjes)
- Klik dan op "Geocaching + Geoleaks Configuration"
- Vink "Open in new window" aan
- Klik op "Save"
Wauw thanx dit is erg handig, installeren was ook een makkie. Merci voor de initiatiefnemer(s).
never mind. Hij doet t . Super bedankt Smile
Ik had net https://coord.info/GC7WFVJ onder ogen en deze is gisteren opgelost.

Op de cachepagina geeft het GL-script echter nog steeds aan 'Ask on Geoleaks'. Dit is me al eens eerder opgevallen, volgens mij met ook een Groningse cache. Gevolg is dat deze zonder het te merken dubbel aangevraagd kan worden.

Wellicht iets voor Technetium om naar te kijken?
Kan de moderadar het dubbele topic verwijderen. Dan kan ik kijken waarom het scrip het eerste topic niet ziet.
Ik heb het tweede topic even verwijderd, die van gisteren staat er nog.

Wat mij ook opvalt is dat als een gebruiker een nieuw topic aanmaakt en het GC-nummer en de naam van de cache aan elkaar plakt met een leesteken ertussen (:,-_) dat het script het GC-nummer logischerwijze niet herkent.

Dit is de juiste notatie waardoor het script netjes aangeeft dat en hoe de cache op ons forum staat:

Citaat:GC7WFVJ GC834JK 69 - I ♥ Holland : (Oud)Hollands Snoep

De volgende (en foutieve notatie!) zorgt ervoor dat het script de cache niet zal vinden:

Citaat:GC834JK_69-i-holland-oudhollands-snoep
Ik heb even Opgelost Groningen bekeken, maar alle opgeloste mysteries staan in status 'Ask on Geoleaks'. Lijkt op een of andere manier provinciegerelateerd. Bij andere provincies heb ik het vooralsnog niet gezien.
Wellicht dat technetium hier naar kan kijken en met een update kan komen?
diepste respect voor mensen die zo iets op de wereld krijgen Knap gemaakt
Citaat:Ik heb even Opgelost Groningen bekeken, maar alle opgeloste mysteries staan in status 'Ask on Geoleaks'. Lijkt op een of andere manier provinciegerelateerd. Bij andere provincies heb ik het vooralsnog niet gezien.

Ik heb gekeken naar opgeloste mysteries in Groningen en heb gezien dat die inderdaad niet gevonden worden.
Daarna heb ik gekeken of het misschien komt omdat het het eerste forum in een groep is, daarom heb ik ook naar Brusselse oplossingen gekeken. Die worden wel gevonden.

Ik stuur exact dezelfde informatie (behalve de GC code) in Groningen krijg ik direct een "niet gevonden" pagina", in Brussel een verwijzing naar de resultaten pagina.

Is er iets anders ingesteld in het Groningse forum dan in de andere fora?
p.s. Er wordt gezocht zonder ingelogd te zijn.

Groningen:
action do_search
keywords GC86EXC
postthread 2
sortby lastpost
sortordr asc

Brussel:
action do_search
keywords GC56ANT
postthread 2
sortby lastpost
sortordr asc
Citaat:Is er iets anders ingesteld in het Groningse forum dan in de andere fora?

In het subforum Opgelost Groningen stond het 'bekijken recht voor Gasten' niet juist. Ik heb het even aangepast, maar het userscript blijft 'Ask on GeoLeaks' aangeven.
Ik heb net even getest door uit te loggen en dan naar een Groningse mystery te zoeken: Die wordt dan niet gevonden.
Dus waarschijnlijk staat nog niet alles goed om ook on ingelogd het Groningse subforum te doorzoeken.
Er ontbrak inderdaad nog een tweede vinkje in Opgelost Groningen. Werkt het nu wel naar behoren? Zo ja, dan zal ik alle subforums op die twee punten even nalopen.
Pagina's: 1 2
Koppelingen