GeoLeaks Geocaching Forum

Volledige versie: aanbieden GPX-files
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Beste Geoleaks,

Is het een idee om ook complete GPX-files van mysterie-trails aan te bieden? Recentelijk zijn bijvoorbeeld alle oplossing van de smurfmysteries van de Smurf geo-art online gekomen. Met een GPX-file zouden al deze oplossingen van deze mysteries in een keer te smurfen zijn?

Wellicht zijn er bezwaren die dit onmogelijk maken en ik over het hoofd zie?
Op zich een goed idee Mythical mits de caches in de aangeboden gpx file´s uiteraard ook daadwerkelijk opgelost zijn op het forum.

Uiteraard moet er ook voldoende belangstelling zijn voor we hieraan beginnen.

Enige beperking die ik nu kan bedenken is de hoeveelheid ruimte die dat extra gaat innemen in de forum database die 128 MB kan bevatten, waarvan we nu ongeveer 30 MB in gebruik hebben.
Ik heb belangstelling.
De smurf geo-art is slechts als voorbeeld gekozen. Dit wil niet zeggen dat alle oplossingen van de smurf reeds online staan.
Op zich een aantrekkelijk idee.
Scheelt een hoop werk.

Maar ik zit er ook een beetje dubbel in, als je in een keer de hele GPX krijgt, dan kijk je helemaal niet meer naar de puzzels.
Nu moet dat nog wel en de CO's hebben doorgaans een hele hoop tijd in die puzzels gestoken. Al dat werk zie je dan niet. Je wacht alleen even af tot de gehele GPX beschikbaar komt.

Dus ik weet niet goed of ik het een goed idee vindt.
Met het aanbieden van gpx file´s gaan we inderdaad de doelstelling van GeoLeaks ondermijnen en dat mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het idee is en blijft het gezamenlijk mysterie caches oplossen. Dat daar per cache een eindcoordinaat aan toegevoegd wordt als de oplossing er staat, helemaal prima. Maar het blindelings aanmaken en delen van gpx file´s met grotere aantallen caches is (voor nu) een stapje te ver.
Prima antwoord en duidelijke onderbouwing.
Ik sluit me hierbij graag en volledig aan bij de laatste twee sprekers.
Ook ik vind dit te ver gaan. Hulp bij het oplossen is prima, maar je mag er zelf ook wel iets voor doen toch?
Ook ik van het aanbieden van GPX-files te ver gaan. Van ieder opgeloste mysterie zet ik direct de eindcoördinaten op de cachepagina onder het "potloodje" achter de boguscoördinaten, zodat ik helemaal bij blijf met de opgeloste mysteries.
Elke dag wel wat werk maar dat is voor mij geen enkel probleem.
Koppelingen