GeoLeaks Geocaching Forum

Volledige versie: Hoogte van de pagina kop
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik ervaar al enige tijd een lichte ergernis die ik nu maar eens wil melden. Shy

De kop van de forum pagina is behoorlijk hoog. Na het doel van het forum en informatie over het registreren komt er een mooie maar forse afbeelding, lichtkrant, menubalk, mijn informatie, eventueel kruimelspoor en de forumregels. Los van wat er aan informatie nodig is of wat er technisch mogelijk is, alles bij elkaar neemt het veel ruimte in.

Op mijn laptop met een 16:9 beeldschermverhouding komt heel die kop perfect in beeld. Maar om informatie in beeld te krijgen moet ik eerst scrollen. Wanneer ik bijvoorbeeld op zoek ben naar een oplossing doorloop ik steeds deze handelingen:
Openen forum zoek pagina
Scrollen en dan invoeren GC-code en zoekactie opstarten
Scrollen en het zoekresultaat van de GC-code openen
Scrollen om de start van het forum bericht te lezen

Maar dat scrollen komt steeds terug. Ook als ik op zoek ben naar nog niet opgeloste caches of andere delen van het forum bezoek.

Zo, ik ben het kwijt... Big Grin
Goede vraag en een antwoord van de boosdoener Wink

Als bouwer van dit forum heb ik veel afwegingen moeten maken, pro's en contra's om zoveel mogelijk leden naar tevredenheid gebruik te kunnen laten maken van het forum. Soms is daarbij een afweging gemaakt die jezelf anders zou maken, maar het beste is om in gedachte te houden dat een afweging door mij altijd met een goede reden is gedaan. Ook voor de header (de kop van het forum) zijn bewust afwegingen gemaakt.

Per browser, per besturingssysteem, per PC en per letter grootte zal het verschillen. Hier verschijnt de zoekfunktie precies rechtsonder op het scherm, bij een ander wellicht een stukje hoger, een ander zal misschien een stukje naar beneden moeten scrollen.

De foto zou verwijderd kunnen worden, esthetisch jammer omdat het een stukje layout is, het scrollen zal niet verdwijnen, hooguit een stukje minder worden. De andere delen in de header zijn noodzakelijk voor het forum als geheel.

Misschien is het technisch mogelijk om de header alleen te tonen op de openingspagina en niet op de onderliggende pagina's. Probleem waar we dan gelijk tegenaan lopen is dat Bing Translator in een header bestandje staat en daar niet uit te slopen is om het vervolgens wel op onderliggende pagina's te tonen Zou de header weg te laten zijn bij alle subpagina's dan zullen niet-Nederlands sprekende leden niet meer in staat zijn om de nederlandstalige berichten mee te lezen. Het aantal buitenlandse leden neemt de laatste tijd alleen maar verder toe en de verwachting is dat die trend zal doorzetten.

Ik hoop dat de reden 'waarom' verduidelijkt is: Bing Wink
Koppelingen